U zoekt een nieuwe garagedeur. Maar er is zoveel keuze. Welk soort garagedeur past het beste bij u?

Er zijn grofweg drie typen garagedeuren. Het is afhankelijk van uw budget, de ruimte in uw woning of bedrijfspand en de gewenste uitstraling, welke het beste bij u past.

1. De kanteldeur

De kanteldeur is de meest traditionele, tegenwoordig low budget oplossing voor standaard garagedeuren. Deze deur bestaat uit één stuk en kantelt bij het openen naar achteren. De goedkoopste oplossing, maar wel met enkele nadelen. Zo is deze deur niet geïsoleerd en kunnen er geen vensters in gemaakt worden. Ook neemt de deur vrij veel ruimte in bij het openen van de deur en dient het plafond vrij gehouden te worden in verband met de deur die naar binnen schuift.

2. De openslaande deur

De openslaande garagedeur is een traditionele soort garagedeur, die tegenwoordig, vanwege de opkomst van goedkopere alternatieven, vooral voor luxere garages wordt gebruikt. Vaak uitgevoerd in hout (of staal) kunnen openslaande garagedeuren uw woning of gebouw een luxe uitstraling geven. Uiteraard zijn deze deuren ook heel praktisch: ze zijn in vele uitvoeringen leverbaar en kunnen zelfs elektrisch bediend worden. Het nadeel van deze deur is dat deze nogal prijzig kan zijn. Bovendien is er ruimte vóór de deuropening nodig voor het openen van de deuren.

3. De sectionaaldeur

Sectionaaldeuren zijn van alle soorten garagedeuren tegenwoordig het meest populair. Zowel voor particulieren als bedrijven wordt deze deur veel gebruikt. De deur bestaat uit diverse panelen (secties), die het mogelijk maken de deur via rails te laten bewegen. Hierdoor neemt de deze deur bij het openen en sluiten minder ruimte in dan eerder genoemde alternatieven. De panelen zijn geïsoleerd, waardoor dit soort deur ook nog eens helpt warmteverlies tegen te gaan. Als u een standaard maat aanhoudt en geen grote deur nodig heeft, kan dit prijstechnisch zeker een interessant alternatief zijn voor een kanteldeur. Het nadeel van deze deur is dat het plafond niet vrij blijft bij dit type deur. Ook kunnen deze deuren bij frequent gebruik onderhoudsgevoeliger zijn, omdat er balans- of torsieveren gebruikt zijn. Deze zorgen voor het soepel openen van de deur, maar zijn aan slijtage onderhevig.

Een nieuwe optie: De Compact garagedeur

Voor grotere garagedeuropeningen (>3 meter hoog) is er nog een alternatief. De Compact garagedeur. Dit is ook een sectionaaldeur, maar dan eentje waarbij de panelen zich opvouwen boven de deuropening. Dankzij dit vouwsysteem zijn er geen plafondrails nodig, waardoor u het plafond vrij houdt om bijvoorbeeld verlichting te monteren of hogere stellingen te plaatsen. Ook kan het plafond mooi afgewerkt worden en zijn er geen lelijke onderdelen in het zicht. De deur kan ook worden uitgerust met vensters en een loopdeur. Vooral erg geschikt voor luxere garages of bedrijfspanden waarbij u de werkhoogte optimaal wilt benutten. Tevens heeft deze deur geen balans- of torsieveren en is daardoor onderhoudsarmer dan een standaard sectionaaldeur.

Conclusie: Welke deur is uw deur?

Zoekt u een goedkope oplossing voor een garage die u niet dagelijks gebruikt en waar isolatie niet nodig is, dan is een kanteldeur prima voor u.

Zoekt u een deur met een luxe uitstraling, dan kunt u kiezen voor openslaande deuren.

Een sectionaaldeur is een prima middenweg: niet te duur, praktisch in gebruik.

Als u wensen stelt aan de afwerking van uw plafond of u wilt het plafond vrijhouden voor installaties, verlichting of andere zaken, dan is de Compact vouwdeur uw deur. Lees meer over de Compact deur op https://www.rolflex.com

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *