Het fenomeen is niet nieuw meer. De laatste jaren hebben vele internationale én lokale operators zich een toegang verschaft tot de kantorenmarkt van Rotterdam. Maar wat is nou een operator? En wat is de functie van een operator binnen de Rotterdamse kantorenmarkt. Bij veel mensen zijn de voordelen van operators nog onbekend. En daarom schrijven wij er dit blog over.

Operators zijn ingestapt om de behoefte aan flexibele kantoorruimte te vervullen

Traditioneel zijn er een aantal actoren aanwezig op de kantorenmarkt. Wanneer je als bedrijf een kantoorruimte gaat huren in Rotterdam kom je verschillende actoren tegen. Je kunt hierbij denken aan de makelaar, de pandeigenaar (veelal een institutionele of private belegger) en jij als huurder. Daarnaast spelen operators een steeds belangrijker rol binnen dit dynamische kantorenlandschap.

De vraag naar kantoren en het huren van kantoorruimte wordt echter steeds flexibeler. En dat heeft doen leiden tot de intrede van de zogenoemde operators van kantoorruimte. Een operator is niets anders dan een exploitant van flexibele- en kleinschaliger kantoorruimte. Beleggers investeren in vastgoed omdat zij deze als (langjarig) waardevast zien. Echter bij een kantoorpand is dit enkel het geval wanneer er ook langjarige huurstromen in zo’n pand aanwezig zijn. 

De operator is daarmee in het gat tussen de steeds flexibeler wordende vraag naar kantoorruimte en de belegger gesprongen.

Operators van kantoorruimte zijn flexibel en veelzijdig in hun aanbod

De operator, oftewel exploitant van flexibele kantoorruimte, is ontstaan door in het gat tussen beleggers en huurders te springen. En dat doen operators in Rotterdam, maar ook in andere steden, heel succesvol. 

Operators bieden hun kantoorruimte veel flexibeler te huur aan. “Als startup of scaleup heb je behoefte aan een flexibele werkomgeving. Een dynamische kantoorruimte waarin je continu de mogelijkheid hebt om op- of af te schalen” aldus Boudewijn van der Sar eigenaar van Workspot in Rotterdam

Veelal bieden operators ook veel meer services aan hun huurders. Zo worden er vergaderfaciliteiten geboden. Wordt de koffie- en thee verzorgd. Een sociaal hart en/of ontvangstruimte gecreëerd. En wordt een goede schoonmaak geregeld.

Dus wanneer jij op zoek bent naar een kantoor in Rotterdam? Dan zul je vast een operator tegen gaan komen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *