Na meer dan een jaar wachten staat Nederland te popelen om weer te kunnen genieten van goed gevulde glazen op het terras. Horecaondernemers snakken naar een goede zomer om hun bedrijven weer op de rit te krijgen.
Voor de consument is het weer even wennen, dus de klantenkring zal deels opnieuw opgebouwd moeten worden. En hoe kan dat nou beter door jouw merk te koppelen aan het “weer kunnen genieten”. Hoe je dit doet? Makkelijker dan je denkt, je zorgt dat jouw logo duidelijk zichtbaar is op dat “genietmoment”.

Laat je kans niet liggen en zorg ervoor dat jij gebruik maakt van bedrukte bierglazen!

Gratis reclame

Als de zon even schijnt staat instagram gelijk vol met foto’s van mensen die genieten van de zon, het park of een biertje op het terras. Het bierglas is dan een vaak getoond item. Wat waarmee laat je nou beter zien dat jij aan het genieten bent.

Opvallend vaak is hierbij de bedrukking van het glas in beeld en het is dan ook zonde als deze bedrukking ontbreekt of van matige kwaliteit is.
Het dan ook verstandig om op tijd te beginnen met je bierglazen bedrukken en te zorgen dat je ze in huis hebt voordat de terrassen weer open mogen.

Beleving, Bier, Brand

Door het beleefmoment op het terras te koppelen aan jouw merk of logo ontstaat er in het hoofd van de consument een link tussen jouw bedrijf en zijn plezier. De kans dat bij behoefte aan een nieuwe beleving jouw merk direct naar boven komt is hierdoor groot.
Als vrienden appen om af te spreken voor een avondje op het terras ontstaat direct weer het beeld van die gezellige avond en dankzij de bedrukte bierglazen weten ze toevallig ook jouw naam nog en is het afspreken erg gemakkelijk.

Kan bedrukking op alle bierglazen?

In principe zijn alle glazen geschikt voor bedrukking. Van de standaard fluitjes en vaasjes tot de speciaalbierglazen en sommelierglazen. Het ontwerp moet uiteraard rekening houden met de bolling van het glas en het is goed om te letten op de tapmaat van een glas zodat je logo mooi tot zijn recht komt als het biertje vers van de tap komt.

Een bedrijf wat zich hierin heeft gespecialiseerd is Riké Group. Naast een ruim assortiment aan glazen is het zelfs mogelijk om eigen glazen aan te leveren voor bedrukking.

Levensduur

Bierglazen zijn gemaakt om veelvuldig gebruikt te worden. Dit betekent dat de bedrukking daar ook tegen moet kunnen. Na een paar avonden gebruik zie je het verschil tussen goedkoop drukwerk en de kwaliteit van bijvoorbeeld zeefdruk. Dit laatste drukwerk is zelfs bestand tegen de vaatwasser (al bevelen we dit niet aan voor bierglazen!). Besparen op de bedrukking van jouw bierglas zal er in de praktijk dus vaak op neerkomen dat de levensduur verkort wordt of dat het doel, namelijk zichtbaarheid van jouw logo, maar beperkt wordt bereikt en dat is zonde van de investering. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *