Nadat je een abonnement hebt afgenomen bij een Usenetprovider is de volgende stap het downloaden van een of meerdere Usenet clients. Een Usenet client zorgt ervoor dat jij kan genieten van alle content die via het Usenet te bereiken is. Usenet clients zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. In deze blog bespreken wij een tweetal Usenet clients die jij kan gebruiken om te genieten van alle content die het Usenet rijk is. 

NZBget

NZBget is een nieuwsreader en werkt vanuit je webbrowser. Je kunt met NZBget eenvoudig downloaden van het Usenet met behulp van NZB-bestanden. NZBGet is geschreven in C++ waardoor het programma razendsnel is. Het programma is ontworpen met het oog op prestaties. Hierdoor bereikt het de maximale downloadsnelheid met behulp van zeer weinig systeembronnen. In tegenstelling tot downloads via www of ftp vereist het downloaden van Usenet behoorlijk wat rekenwerk. NZBGet ondersteunt alle platforms, inclusief Windows, Mac en Linux. NZBGet draait onzichtbaar op de achtergrond en kan worden geconfigureerd en bestuurd vanuit een webbrowser.

SABnzb

Net als NZBget is SABnzb een nieuwsreader die werkt vanuit je webbrowser. Met SABnzb is het heel gemakkelijk om bestanden van usenet te downloaden. Deze software zorgt ervoor dat jij je op een nieuwsgroep kunt abonneren en hier vervolgens berichten van kan lezen en posten. Binnen dit programma is het mogelijk om de snelheid van het downloaden in te stellen, een download te pauzeren en om kapotte bestanden te repareren zodat je het juiste bestand binnenhaalt. Verder kan het programma zowel RAR- als zip- en 7Z-bestanden uitpakken en eventueel losse bestanden weer samenvoegen. Binnen SABnzb kun je mappen en categorieën aanmaken en is het ook mogelijk om limieten in te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld aan geven dat het alleen op bepaalde tijden of dagen iets mag downloaden of je stelt een downloadlimiet in.

Nog veel meer opties

We hebben nu twee van de bekendste clients besproken, maar er zijn er nog veel meer beschikbaar en allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Ben je geïnteresseerd in andere Usenet clients? ViperNews kan je verder helpen! ViperNews is één van onze favoriete Usenetproviders en beschikt over uitgebreide informatie over verschillende Usenet clients.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *