Zorg altijd voor een passende lay-out dat geschikt is voor jouw onderwerp of branche. Kies je voor een zakelijke uitstraling of juist voor een opvallende en speelse vormgeving? Een belangrijke keuze die je vooraf dient te maken. Bij het maken van deze keuze houd je rekening met je doelgroep en concurrenten. Je wil natuurlijk onderscheidend zijn, maar ook niet uit de toon vallen. De juiste balans vinden is daarbij de truc. DrukwerkConcurrent zorgt voor ervaren kennis en expertise op dit gebied.

Een goede kwaliteit gaat gepaard met de juiste instellingen

Afbeeldingen in drukwerk worden het mooiste als je de beeldkwaliteit vanaf het begin al goed instelt. Het zou namelijk niet mooi zijn als jouw ontwerp perfect is vormgegeven, terwijl je uiteindelijke drukwerk is verpixeld door het vergeten van belangrijke instellingen. Afbeeldingen voor drukwerk worden bijvoorbeeld opgeslagen met een resolutie van 300 dpi (Dots Per Inch). DPI betekent het aantal beeldpunten per inch. Hoe meer deze beeldpunten op een klein vak staan, hoe scherper de afbeelding uiteindelijk wordt.

Waar moet ik verder op letten

Er is een onderscheid tussen CMYK en RGB kleuren. Het is van belang om te weten dat de kleuren van je beeldscherm anders zijn dan je uiteindelijke gedrukte producten. 

De RGB-kleuren (rood, groen en blauw) zijn de drie primaire kleuren van het additieve kleursysteem. Doordat de kleuren met het licht gecombineerd worden krijg je miljoenen verschillende tinten op je beeldscherm. 

Om uiteindelijk kwalitatieve drukproducten te kunnen realiseren moeten de primaire kleuren om worden gezet naar CMYK (Cyan, Magenta, Yellow en Key = zwart). Dit zijn de basis inktkleuren om full-color te kunnen drukken. De vier kleuren worden in verschillende doseringen met elkaar gecombineerd zodat alle kleuren van je beeldscherm nagebootst kunnen worden. Dus RGB-kleuren zijn gebaseerd op licht en niet op inkt Dat is de reden dat je een aantal instellingen moet voltooien. Ook bestaan er nog PMS (Pantone Matching System) ofwel Pantone kleuren. Deze kleuren zijn alleen een stuk duurder omdat de inkt van tevoren wordt gemengd tot de juiste tint.

Neem contact op met experts

We begrijpen dat dit voor onervaren personen wat lastig klinkt en men dan liever op experts binnen deze branche vertrouwd. DrukwerkConcurrent is de ideale vakkundige partner voor alle soorten drukwerk. Je verkrijgt gegarandeerd een hoogwaardige kwaliteit voor een zachte prijs. Bezoek dus snel de website.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *