(Bloomberg) – NordLB, dat met miljarden publiek geld werd bespaard, zal blijkbaar vanwege de coronacrisis pas later dan gepland dividend kunnen uitkeren. NordLB-baas Thomas Bürkle zei vrijdag op een videoconferentie dat de geplande mogelijkheid om dividenden uit te keren waarschijnlijk met twee jaar zal worden uitgesteld. Oorspronkelijk zou de Landesbank al in 2023 weer zo stevig staan ​​dat er dividend kon worden uitgekeerd. De beslissing over een dividend ligt bij de eigenaren.

Met het beoogde rendement op eigen vermogen van 7% en de kosten-inkomstenratio van minder dan 50% in 2024, ziet Bürkle de bank op schema. De operaties lopen ook goed. “Ondanks Corona is de bank goed gepositioneerd”, zei hij. NordLB had dit jaar veel geld gespaard om voorbereid te zijn op mogelijke wanbetalingen van klanten als gevolg van de pandemie. Voor de eerste negen maanden had de bank een voorziening van in totaal 275 miljoen euro. Ook veel andere banken hebben passende reserves aangelegd. De NordLB werd vorig jaar gesteund vanwege de hoge risico’s op scheepsleningen met een reddingspakket van 3,6 miljard euro. Om groen licht te krijgen voor de kapitaalinjectie van de Europese Commissie, beloofde de bank kleiner en regionaal te worden.

Deze week kondigde NordLB aan dat het zijn vastgoedfinancier Deutsche Hypo volledig zou integreren in het moederbedrijf. De verhuizing zou de kosten moeten verlagen. Met betrekking tot de scheiding van de Braunschweigische Landessparkasse (BLSK) van de NordLB, die door sommige steden en districten werd ingezet, zei Bürkle dat er besprekingen zouden gaande zijn op het niveau van de vervoerders. Er werden geen beslissingen genomen. De kapitaalratio’s en winstsituatie van NordLB mogen in geen geval verslechteren bij een dergelijke transactie. (Aangevuld door Braunschweigische Landessparkasse in de laatste alinea) Voor meer artikelen zoals deze kunt u ons bezoeken op bloomberg.com

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *