Deutsche Bahn Kerstmis is gered – in theorie. Na de aankondiging door de federale overheid dat zij de coronabeperkingen rond kerst en oudejaarsavond in bijna alle deelstaten zal versoepelen, zijn bijeenkomsten “in de naaste familie- of vriendschapscrisis” mogelijk voor maximaal tien personen. Voorafgaand aan de grote bijeenkomst op kerstavond zou het raadzaam zijn om alle contacten zoveel mogelijk te vermijden, wat de reis naar het gezin de grootste uitdaging maakt.

Deutsche Bahn heeft aangekondigd dat het tussen 18 en 27 december in totaal 100 speciale treinen zal exploiteren, inclusief 15 nieuwe ICE’s, die 13.000 extra zitplaatsen zullen bieden. Er is ook een nieuw reserveringssysteem: in de regel kunnen alleen stoelen bij het raam worden gereserveerd, de stoel aan het gangpad is geblokkeerd. Aan de tafels kunt u alleen schuin tegenoverliggende stoelen reserveren. Maar de spoorweg vertrouwt blijkbaar op persoonlijke verantwoordelijkheid: er is geen reserveringsverplichting. “Onze klanten moeten de mogelijkheid blijven krijgen om spontaan in elke trein te stappen”, schrijft Deutsche Bahn op haar website. Het is dus heel goed mogelijk dat op drukke dagen, zoals feestdagen, twee onbekenden naast elkaar zitten – ook al is er maar maximaal 60 procent van de stoelen beschikbaar voor een reservering.

Deutsche Bahn heeft ook aangekondigd dat het de maskerbediening in de treinen zal verdubbelen, waarbij “beveiligingsteams” in bijna de helft van de treinen zullen reizen om passagiers te informeren over de maskervereisten. Dit moet de hele reis worden bewaard. Flixbus zou voor wat meer ontspanning op de treinen kunnen zorgen: de busmaatschappij, die begin november haar reizen tijdelijk had stopgezet vanwege de coronacontactrestricties, kondigde aan de activiteiten voor de kerstperiode te hervatten. In Duitsland zullen van 17 december tot 11 januari 150 bestemmingen worden benaderd. Flixbus schrijft over het hygiëneconcept: “Het dragen van mond- en neusbescherming is verplicht, de bussen worden regelmatig schoongemaakt, gedesinfecteerd en continu van frisse lucht voorzien.” Het inchecken moet ook contactloos zijn, en gasten worden ook gevraagd om het meegeleverde handdesinfectiemiddel te gebruiken.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *