Glas graveren met een lasermachine biedt je enorm veel vrijheid. Afbeeldingen of tekst met de meest geraffineerde details kunnen uiterst precies uitgevoerd worden. Wat je kunt printen, kun je ook graveren!

Bij glas denk je misschien meteen aan drinkglazen als wijn-, shot-, champagne- of bierglazen en flessen en potten. In ronde of conische vormen. Maar ook vlak glas kan prima verwerkt worden. Geperst glas, floatglas of spiegel- en vensterglas zijn allemaal uitstekend te laseren. 

De werkwijze is erg eenvoudig. Je hebt namelijk geen mal of patroon nodig zoals wel het geval is bij zandstralen van glas. Met laseren is het een kwestie van ontwerpen, omzetten naar een laserbaar bestand, je materiaal plaatsen en beginnen. Zo kun je seriematig werken door vlak glas te voorzien van een nummer of code. Of je maakt de meest unieke creatieve cadeaus voorzien van een naam en afbeelding. 

Bij het graveren van ronde items kan een rotatiemodule handig zijn. Deze is eenvoudig te plaatsen en zorgt ervoor dat je product automatisch draait en op de juiste plek blijft. Je geeft de diameter van het glas aan en de hoogte van de afbeelding en de lasermachine doet het werk. Verder is glas laseren een contactloos proces want de laserstraal oefent geen druk uit op je werkstuk. Ten opzichte van zandstralen scheelt dat absoluut breukschade. 

Glas graveren geeft een prachtig mat effect. En of je nu ronde of vlakke items bewerkt, door een laserspray te gebruiken kun je je gravure extra contrast meegeven. Of zelfs een andere kleur. Laat je creativiteit de vrije loop. Wat je bedenkt kun je maken!

Maar welke BRM-laser is er nou het meest geschikt voor jou? Laat ons weten welke materialen je het meest gebruikt en wat het meest gangbare formaat is. Spreek een (online) demonstratie met ons af. We laten je heel graag zien wat er allemaal mogelijk is. En hoe kan dat nou beter dan op jouw eigen materiaal? Dus neem dat mee of stuur het ons op. Wij testen het gratis voor je!

Horen we vandaag nog van je? Ons enthousiaste en deskundige team helpt je graag verder.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *