Deze tekst behandelt het onderwerp ruimte. Tot 100.000 persoonlijke faillissementen verwacht: de privéfaillissementen zullen de komende maanden aanzienlijk toenemen. Deskundigen gaan ervan uit dat. De reden ligt in de coronacrisis. Volgens de verwachtingen van de informatiedienstverlener Crifbürgel zullen het aantal particuliere insolventies de komende maanden aanzienlijk toenemen. Door de coronacrisis neemt de particuliere schuld toe, maakte Crifbürgel donderdag bekend in Hamburg.

Ongeveer 6,8 miljoen consumenten in Duitsland worden al beschouwd als overmatige schuldenlast. Voor veel van deze mensen zorgt een schok aan de inkomenskant voor een verhoogd risico op persoonlijk faillissement. Zelfstandigen en freelancers uit een grote verscheidenheid aan bedrijfstakken verloren van de ene op de andere dag hun volledige inkomen en kwamen onverwachts in financiële moeilijkheden. Crifbürgel gaat uit van 85.000 particuliere faillissementen in het lopende jaar en 100.000 in het volgende jaar. Vorig jaar waren dat er bijna 87.000. Sinds hun hoogtepunt na de financiële crisis met meer dan 139.000 faillissementen in 2010, zijn het aantal particuliere faillissementen jaar na jaar afgenomen. Ook de eerste helft van 2020 zag er goed uit met bijna 37.000 persoonlijke faillissementen en een daling van 8,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Maar tot half maart was het economische klimaat voor de meeste consumenten nog intact. “De insolventiestatistieken laten vooral het verleden zien en zijn een blik in de achteruitkijkspiegel”, aldus Crifbürgel-directeur Frank Schlein. Regionaal worden de noordelijke deelstaten meer getroffen door particuliere faillissementen dan de zuidelijke. Bremen loopt vooraan met 90 zaken per 100.000 inwoners, voor Nedersaksen met 68. Het landelijk gemiddelde is 49 persoonlijke insolventies per 100.000 inwoners. De minste gevallen zijn in Beieren (30), vóór Baden-Württemberg (35) en Thüringen (36).

Ondanks de landelijke teruggang in de eerste helft van het jaar, waren er ook vier federale staten met een toenemend aantal zaken. Aan de top staat opnieuw Bremen met een plus van 8,3 procent, voor Saksen (plus 2,5 procent), Baden-Württemberg (plus 2,3 procent) en Hessen (plus 1,6 procent). (mgb / dpa)

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *