Het klinkt allemaal erg aantrekkelijk, het investeren in cryptomunten. Je legt een beetje geld in en dat kan door een stijgende koers meer waard worden. Zo krijg je rendement en verdien jij wat extra in de maand. Je zou het kunnen vergelijken met de rente op de bank, al is die momenteel niet om over naar huis te schrijven. Alleen kun je bij crypto ook je geld verliezen. Het is risicovol en wij vertellen je graag de do’s en don’ts van jouw crypto handel. 

Do’s 

Lees jezelf in over crypto

Voordat je begint om jouw geld in cryptomunten te stoppen is het belangrijk dat je jezelf inleest. Dit is uitermate belangrijk als je er helemaal niks over weet maar net zo goed voor de experts kan lezen over crypto je nog nieuwe inzichten geven. Lees je bijvoorbeeld in over specifieke cryptomunten en hoe de blockchain werkt. 

Beveilig jouw digitale cryptogeld 

Als je eenmaal begonnen bent met investeren in Bitcoin of een andere cryptomunt, is het sterk aan te raden om dit extra te beveiligen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door koude opslag of Two Factor Authentication. Zo voorkom jij dat iemand toegang krijgt tot jouw digitaal geld en transacties kan 

doen. 

Investeer wat je kan missen 

Allereerst is het van belang dat je alleen jouw eigen geld gaat stoppen in crypto. Kies dan heel bewust hoeveel geld jij iedere maand of week kan missen. Het moet niet zo zijn dat jij op een houtje moet bijten omdat je te veel hebt geïnvesteerd. Kies een bedrag wat je kan missen, niks meer! 

Don’ts 

Laat de volatiliteit niet met je dollen 

Cryptomunten, zoals Bitcoin, hebben een hoge volatiliteit. Dat betekent dat de prijzen heel beweeglijk zijn. Hierdoor is het risico om geld te winnen hoger, maar ook de kans dat jij je geld verliest! 

Luister niet naar mainstream media 

Mainstream media gebruikt op de juiste momenten Bitcoin ook als een lokker om meer bezoekers, of in dit geval investeerders, naar hun website te lokken. Als de prijzen van Bitcoin erg zijn gestegen, spelen ze daar op een slimme manier op in. Bovendien is Bitcoin al 300 keer overleden maar bestaat nog steeds. Zoek de juiste betrouwbare websites op voor jouw onderzoek. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *