Het leasen van een auto, bijvoorbeeld via een leasemaatschappij als Autolease, wordt alsmaar populairder. Steeds meer mensen hoor je erover praten en dat is niet voor niks. Want door te kiezen voor een leaseauto weet je precies wat je maandelijks aan kosten kwijt bent en hoef je tevens geen spaargeld achter de hand te houden voor de aanschaf. Toch is een auto leasen niet voor iedereen weggelegd want er zijn wel verschillende eisen waar je aan zult moeten voldoen. Hieronder volgt dan ook een checklist voor het leasen van een auto. Lees snel even verder en kijk of jij aan alle eisen voldoet!

Minimale leeftijd van 18 jaar

Voor het leasen van een auto geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. Deze grens is een aantal jaren terug naar beneden geschroefd want eerst lag de minimale leeftijd op 22 jaar. Nu mag je dus al een auto leasen zodra je de rijbevoegde leeftijd hebt bereikt. 

Geldig rijbewijs en identiteitsbewijs

Als inwoner van Nederland moet je te allen tijde een geldig identiteitsbewijs kunnen overhandigen wanneer je hierom gevraagd wordt. Leasemaatschappijen zullen je altijd vragen naar een geldig ID-kaart of paspoort. Zodra je achter het stuur van een auto stapt moet je tevens een geldig rijbewijs kunnen laten zien. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je in een leaseauto rijdt.

Minimum inkomen en BKR-registratie

Houd er rekening mee dat sommige leasemaatschappijen een inkomenseis hanteren, ook al is dit niet wettelijk vastgelegd. Sommige leasemaatschappijen zullen er niet moeilijk over doen wanneer je minder verdient dan gewenst, maar het kan dus wel zijn dat er een kredietcheck wordt gedaan. Hierin wordt gekeken naar jouw financiële situatie. Ook de BKR-registratie kan gecheckt worden. Hierin staan alle achterstallige betalingen en nog openstaande leningen vermeld.

Opgebouwde schadevrije jaren

Ook dit geldt lang niet voor alle leasemaatschappijen, maar soms kan er gekeken worden naar je aantal opgebouwde schadevrije jaren. Het kan namelijk zijn dat de leasemaatschappij hier een minimum aan stelt. Zo kan het dus zijn dat je eerst vijf schadevrije jaren moet hebben opgebouwd voordat je een auto kunt leasen bij de betreffende maatschappij.

Een auto leasen goedkoop?
Een auto leasen goedkoop? Kan dat? Jazeker! Neem snel een kijkje op de website van Autolease en ontdek de verschillende mogelijkheden.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *