Een bureau wordt vaak gebruikt als tafel voor kantoorwerkzaamheden. De vorm van een bureau is over het algemeen vrij standaard; een blad met vier poten. Het is ideaal om achter je bureau te werken met je laptop. Het is handig om rekening te houden met een aantal dingen omtrent het bureau. 

Hoogte 

De hoogte van een bureau is afhankelijk van jouw eigen lichaamslengte, daarbij dient de schoonhoogte meegerekend te worden in de lengte. Een vast bureau is rond de 75 centimeter hoog. Dit is geschikt voor de lichaamslengte tussen 1,80 meter en 1,85 meter. Wanneer je groter of kleiner bent, dan dient het bureau dus ook hoger of lager gezet te worden. Het is ideaal om een bureau te hebben die in hoogte verstelbaar is. Zo is het bureau eenvoudig aan te passen na de lengte van de werknemer. Een zit-sta-bureau is ideaal. De lengte is niet alleen eenvoudig aan te passen naar iedere werknemer, maar gedurende de werkdag kan er ook gemakkelijk worden gevarieerd tussen het zitten en staan.

Daglicht 

Je wilt je bureau natuurlijk plaatsen op een prettige werkplek, maar wat is nou een prettige werkplek? Het lichtinval is een belangrijk punt om op te letten. De beste plek is op ongeveer drie meter afstand van het raam. Wanneer jij naar je scherm kijkt, is het prettig om het daglicht links of rechts naast je te hebben. Als je met de rug naar het raam zit, dan ga je in de loop van de dag last krijgen van het zonlicht. Het zonlicht spiegelt op je scherm, waardoor je gaat knijpen met je ogen. Daardoor veroorzaak je oog- en hoofdpijnklachten. Over het algemeen geld hoe meer licht, hoe beter. Het daglicht verbetert namelijk de concentratie, maar we moeten dus wel rekening houden met de hoek van het daglicht.

Ergonomisch bureau 

Een ergonomisch bureau zorgt gedurende een werkdag voor een goede werkhouding. Het is essentieel om het bureau op de juiste manier in te stellen. Als je met afhangende schouders je ellebogen op het bureau kunt laten rusten, dan is de hoogte van het bureau juist. Daarnaast moet de hoek tussen je boven- en onderbenen minimaal 90 graden zijn. Indien dit niet lukt, kan je je voeten ondersteunen of verhogen met een voetsteun. Het is ergonomisch om je beeldscherm op ooghoogte te plaatsen, zodat je loodrecht naar het beeldscherm kunt kijken. 

Meer informatie

Nu je een aantal punten in je achterhoofd hebt over het bureau, kan je aan de slag. Zoek het bureau dat aan jouw wensen kan voldoen en ontdek de verschillende bureaus online. De bureaus van Kato Kantoorinrichting zijn er in allerlei soorten en maten, zodat er altijd eentje bij jou past. De bureaus worden gratis gemonteerd. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *