Als consument ben je op zoek naar beste kwaliteit meubels voor de beste prijs. Toch is het vaak zo dat de consument teveel betaald voor meubels, dit doen meubelzaken niet bewust. Doordat er in de traditionele meubelhandel veel partijen betrokken zijn en al deze partijen moeten wat verdienen. Denk hierbij aan een transporteur, importeur, distributeur of groothandel. Het is dan ook niet gek dat de prijs van het eindproduct hoger ligt dan nodig. Wanneer je direct meubels van de fabrikant afneemt, zullen de winsten van de uitgeschakelde partijen verdwijnen van de prijs. Jij betaalt dan dus minder. In deze blog vertellen wij u meer over het aanschaffen van meubels bij een fabrieksverkoop.

Wat merk jij van de levering?

In de traditionele meubelhandel zijn er veel partijen betrokken bij het vervoeren van jouw nieuwe meubel. Wanneer je kiest voor fabrieksverkoop is dit niet het geval. Maar wat merk jij als consument van de rechtstreekse levering? Helemaal niks. Er verandert niks aan de wijze waarop jij jou nieuwe zitmeubel of tafel aanschaft en ontvangt. Het hele logistieke traject vindt achter de schermen plaats waardoor jij hier als consument niks van merkt. Dankzij het uitschakelen van andere partijen in het logistieke proces zal de levertijd aanzienlijk verkorten. Dit merk jij dan weer wel.

Een voordelig meubel geheel naar jouw wens

Door rechtstreeks bij de fabriek jouw bankstel te kopen, sla je veel dure schakels in het leverproces over. De marges die importeurs en groothandels maken komen zo te vervallen en hoge kosten voor op- en overslag zijn niet meer nodig. Daarnaast wordt jouw nieuwe meubel geheel naar wens voor je geproduceerd. Doordat je het meubel direct bij de fabriek besteld, kun je aangeven welke aanpassingen je wilt laten doen aan het basismodel. Vaak kun je veel aanpassingen aan een meubel ding indien gewenst. Wij raden je aan om hier goed over te overleggen met de fabriek waar jij jouw meubel gaat bestellen.

Hoe zit het met de garantie?

Het is logisch dat jij je afvraagt of jij bij een fabrieksverkoop nog wel recht hebt op garantie. Dit is zeker het geval. Bij veel fabrieksverkopen krijg je zelfs meer garantie dan normaal. Dit komt doordat de fabriek directe toezicht heeft op het gehele logistieke proces, dit wordt dan ook uitgevoerd door de fabriek zelf. Vaak ontvang je geheel gratis 3 jaar aanvullende fabrieksgarantie. Met een meubel van de fabrieksverkoop kun je dus nog een hele tijd vooruit.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *