Of u nu een eigen webshop heeft, regelmatig pakketjes verstuurt of af en toe iets op wilt sturen naar verre familie; tips bij het versturen van pakketjes zijn altijd welkom. Er is namelijk best wel wat afhankelijk van de manier van verzenden die bij u past. Daarnaast zijn er ook nog verschillende bezorgservices waar u uit moet kiezen. Wij zetten 3 voor het verzenden van uw pakketjes op een rijtje!

Bedenk goed wat u gaat versturen

Er zijn twee manieren om binnen Nederland te verzenden. Pakketpost en brievenbuspost. Het prijsverschil tussen deze twee manieren is ruim €2,- per pakket. Wanneer uw pakket minder weegt dan 2 kilo en een formaat heeft dat door de brievenbus kan, kunt u het dus het beste als brievenbuspakket versturen. Weeg en meet uw dus van tevoren goed, want op basis daarvan kunt u een keuze maken voor de manier van verzenden. 

Kies het juiste verpakkingsmateriaal

Nu u heeft bepaald met welke manier u gaat verzenden, kunt het verpakkingsmateriaal bepalen. Voor pakketpost is eigenlijk elke kartonnen doos wel geschikt. Zorg er wel voor dat deze goed is dichtgemaakt met tape en dat het afleveradres goed leesbaar is. Voor het versturen van kleding met de pakketpost kunt het beste gebruik maken van verzendzakken. Deze zijn online verkrijgbaar en kunnen met de plakstrip eenvoudig worden dichtgemaakt. 

Voor het versturen van brievenbuspost zijn wat meer opties. Zo zijn er allerlei verschillende enveloppen waar u uit kunt kiezen. Papieren enveloppen, kartonnen enveloppen en zelfs enveloppen met bubbeltjesplastic. Afhankelijk van de kwetsbaarheid van uw pakket, kunt u hier een keuze in maken. Wanneer u boeken wilt verzenden, kunt u het beste gebruik maken van enveloppen van karton. Kartonnen enveloppen kopen kunt u online doen bij onder andere Blok packaging en primera, maar veel fysieke winkels verkopen deze enveloppen ook. 

Kies een goede bezorgservice

Er zijn verschillende bezorgservices waarmee u uw pakketten kunt versturen. Zo is er PostNL, DHL, DPD en UPS. Het is verstandig om eerst uit te zoeken van welke bezorgservice het afleverpunt bij u in de buurt is. Daarna kunt u de prijzen met elkaar vergelijken. In de meeste gevallen zijn de verzendkosten bij deze services hetzelfde, maar het kan zo zijn dat er voor uw pakket wel verschil in zit. Dit heeft dan voornamelijk te maken met het gewicht van het pakket. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *