Google is een zoekmachine waar je écht niet meer om heen kan. Vrijwel iedereen gebruikt het; eigenlijk kan bijna niemand meer zonder. Toch zijn er veel dingen over Google die niemand echt lijkt te weten. In deze blog geven we drie leuke feitjes over Google, zodat je deze zoekmachine wat beter leert kennen.

  1. Het marktaandeel van Google

Dat Google gigantisch is, weet iedereen. Maar hoe gigantisch dat is, weet lang niet iedereen. Het marktaandeel van Google laat hun dominantie op het internet zien, aangezien het een marktaandeel van 98% is. Mega dus! Er zijn nog vele andere zoekmachines, die samen de andere 2% delen. Hierbij kun je denken aan Bing, Yahoo en AOL. Echter is er tegen de dominantie van Google niet op te wassen: het bedrijf laat keer op keer maar weer zien dat het stabiel staat en dat de kans op een tegenslag zeer klein is.

  1. Het aantal zoekopdrachten per dag

Het marktaandeel blijkt dus gigantisch te zijn, maar is dat ook terug te zien in het aantal zoekopdrachten per dag? Absoluut! Dagelijks zijn er namelijk 3,5 miljard zoekopdrachten. Dat betekent dat er 40000 zoekopdrachten per seconde plaatsvinden. Je bent dus niet de enige die iets op zoekt op Google, want met jou vele anderen. 

  1. Google Street View

Google kent verschillende onderdelen: je kunt natuurlijk gewoon zoeken, zoeken op afbeeldingen, maar je kunt Google ook als je navigatie gebruiken, door Google Maps. Een onderdeel van Google Maps is Street View: hiermee kun je online jezelf neerzetten op vrijwel elke plek op de wereld. Om dit te doen, heeft Google live beelden van de hele wereld genomen. Dit hebben ze gedaan met een auto met een camera. Deze auto heeft al 16 miljoen kilometer gereden! De wereld ontkomt dus in geen wijze aan Google.

Zoekmachine marketingDe online dominantie van Google laat alleen maar zien hoe belangrijk het wel niet is dat jij op deze zoekmachine goed gerepresenteerd bent. Dit kun je doen door zoekmachine marketing. Een Digital Agency zoals Traffic Today voert deze dienst graag voor je uit: ze kijken naar je website en passen deze zo aan dat Google jouw website hoger zal plaatsen in zijn zoekresultaten. Neem nu een kijkje op de website van Traffic Today!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *